Presedintele Cotta International Arad, Gheorghe Cosma, a declarat ca cifra de afaceri din acest an a crescut cu patru la suta fata de 2011, desi estimarile de acum un an erau pentru o crestere de doua procente.

Cifra de afaceri a companiei a fost, in acest an, de peste 40 de milioane de euro, in timp ce a intregului grup de firme care lucreaza pentru Cotta s-a ridicat la aproximativ 65 de milioane de euro.

Potrivit lui Gheorghe Cosma, Cotta Int. va lucra la capacitate maxima in 2013, avand deja incheiate contracte cu 420 de clienti europeni.

"Am intrat intr-un circuit international care ne permite sa furnizam mobilier unor clienti foarte importanti, astfel ca productia de anul viitor este vanduta. Estimam o crestere a cifrei de afaceri de patru la suta, similara cu cea din 2012", a declarat Cosma.

Conform sursei citate, compania a exportat si in 2012 aproape intreaga productie de mobilier, fiind trimise catre clientii europeni 6.850 de camioane de marfa.

Citeste si:

Cotta International a fost infiintata in Arad in anul 2000 si are 650 de salariati, la care se adauga 600 de angajati ai firmelor ''satelit'' care lucreaza pentru producatorul de mobila.

Fabrica produce mobila in principal pentru piata europeana si doar cinci la suta din productie este destinata pietei romanesti.

Firma detine hale de productie care insumeaza 75.000 de metri patrati.