Compania Giurgiu Nav (GIUR), detinuta de omul de afaceri Ioan Niculae, a incheiat doua contracte de transport fluvial de pasageri cu Nicko Tours din Germania, cu o durata de trei ani fiecare, in valoare totala de 13,7 milioane euro, conform Mediafax.

Acordurile prevad transportul de pasageri cu navele MS Deltastar si MS Donaustar, apartinand Giurgiu Nav, in baza unui grafic de calatorie stabilit de comun acord intre firme si au o durata de trei ani (2013-2015), potrivit unui raport remis Bursei.

Valoarea primului contract este de 2,32 milioane euro/ an, iar cel de-al doilea se ridica la 2,24 milioane euro/ an, TVA nefiind inclusa in tariful de transport.

Nicko Tours are optiunea de a prelungi acordurile cu doi ani.

Operatorul german de croaziere a utilizat in acest an peste 20 de nave.

Giurgiu Nav a inregistrat anul trecut pierderi de 6,71 milioane lei, cu 12,5% mai reduse fata de cele din anul precedent, la afaceri de 30,99 milioane lei, in scadere cu 3,8%.

Firma de transport fluvial are un capital social de 55,2 milioane lei, divizat in peste 22 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.

Niculae detine indirect 92,5% din capitalul firmei listate pe piata Rasdaq a BVB.

Cel mai recent transfer cu actiunile Giurgiu Nav s-a derulat la 30 iulie, cand pretul a scazut cu 5,8%, la 3,2 lei/ unitate. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei se ridica la 70,6 milioane lei (16 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Economist strain: Vreti euro? Doar daca va modernizati economia!