Exceptand Polonia, unde ritmul de crestere a suferit o stagnare in ultimii ani, Romania si Bulgaria vor inregistra cele mai mari cresteri ale pietei de constructii pana in 2016 de 50%, respectiv 40% pentru vecinii nostri.

In regiune, Republica Ceha si Ungaria vor inregistra cresteri mai mici de 10%, respectiv de 2,5%.

Salariile medii in regiune vor creste cu pana la 40%

Salariile medii in regiune vor creste cu pana la 40%, previziunile favorabile fiind in special pentru Bulgaria, unde cresterea ar putea ajunge si pana la 37%, mai arata datele PMR. Unul din principalele motive il constituie evolutia economica pozitiva a tarii din ultimii ani care va contribui la o crestere in zona salariilor din industrie.

In Romania, cresterea salariilor din zona constructiilor este de asteptat sa creasca cu pana la 30%, pentru ca Ungaria, Republica Ceha, Slovacia si Polonia sa completeze topul celor mai mari cresteri previzionate pana in 2016.

Citeste si:

Numarul de angajari, in scadere

Pana in anul 2016, numarul angajarilor va scadea comparativ cu anul 2011, tarile cele mai afectate fiind Republica Ceha, urmata de Polonia si Ungaria.

O alta scadere surpinzatoare a numarului de angajari se va inregistra in Romania si Bulgaria in special din cauza cresterii pretului la materia prima sau a cresterii productiei din regiune in acest sector.

In ciuda faptului ca numarul de angajari va inregistra o scadere, Romania si Bulgaria vor fi principalele tari care vor inregistra o evolutie favorabil in domeniul constructiilor din regiune in urmatorii trei ani.