Conergy intra pe piata locala cu un parc fotovoltaic in apropiere de Craiova

Compania germana Conergy intra pe piata energiei solare din Romania cu un parc fotovoltaic de 2,2 MW, pe care il dezvolta la Bobicesti, in apropiere de Craiova, in parteneriat cu firma Solanna Investment.

Conergy va furniza circa 9.400 de module PowerPlus pentru proiect, a carui suprafata va fi de 13.700 de metri patrati, potrivit unui comunicat al companiei germane.

Productia anuala a parcului fotovoltaic, de circa 2.840 de MWh, este suficienta pentru a alimenta cu electricitate 870 de gospodarii, scrie Mediafax.

Potrivit informatiilor din piata energiei, costul investitiei intr-un MW instalat in panouri solare este de circa 1,5 milioane de euro, astfel ca investitia ar depasi 3 milioane de euro.

"Guvernul intentioneaza sa asigure circa 20% din necesarul de energie al tarii din surse regenerabile pana in 2020, iar pe langa energia eoliana se va baza in principal pe cea solara", a aratat Alexander Gorski, membru in consiliul de conducere al Conergy.

Autoritatile romane estimeaza ca la finele anului trecut capacitatea de productie a energiei prin panouri solare era de aproximativ 100 de MW si se asteapta ca piata sa creasca pana la 1.500 de MW pana in 2016, a adugat el.

In prima faza, Conergy, cu activitate in peste 40 de tari, se va dezvolta pe piata din Romania prin intermediul diviziei din Italia.

Firma Solanna Investment este inregistrata in Romania si are ca actionari patru persoane fizice: Angel Borras Torra (Spania, 25%), Luigi Pala Giovanni (Italia, 25%), Vittorio Marras Mario (Italia, 25%) si Georgiana Almajanu Claudia (Romania, 25%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri