Statul a semnat memorandumul de intelegere cu chinezii de la China Huadian Engineering pentru constructia unui nou grup la termocentrala Rovinari din Complexul Energetic Oltenia in 21 decembrie 2012 insa Guvernul a pastrat tacerea asupra acestui fapt.

Compania chineza China Huadian Engineering Co. va investi peste un miliard de euro pentru un grup energetic nou, cu o capacitate de minimum 500 MW, la termocentrala Rovinari.

„Aceasta investitie va contribui in mod direct la crearea, intr-una dintre cele mai defavorizate zone, a peste 500 de noi locuri de munca, la care se adauga un numar mare de locuri de munca rezultate din dezvoltarea activitatilor economice indirecte, conexe si din industria pe orizontala", se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

Citeste si:

Compania chineza a castigat licitatia din luna mai pentru construirea noului grup energetic.

China Huadian Engineering Co. este una din primele cinci companii de stat din China din domeniul energetic, atat pe componenta de productie, cat si pe cea de constructie. Pana in prezent a realizat un numar de 212 centrale electrice in China, Indonezia, Malaezia, Cambodgia, avand lucrari in desfasurare si in Turcia, potrivit MECMA.