Fenechiu a avut marti o intalnire de circa doua ore si jumatate cu delegatia FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, la finalul careia a declarat ca au fost discutate stadiul angajamentelor ministerului si obiectivele institutiei privind cresterea gradului de atragere a fondurilor europene si restructurarea companiilor cu pierderi din subordine, potrivit Mediafax.

"Prioritatea numarul 1 astazi o reprezinta privatizarea CFR Marfa. Este un lucru pe care au nu mi l-as fi dorit, am spus asta si reprezentantilor FMI. Nu mi l-as fi dorit pentru ca si reprezentantii FMI si cei ai CE ne-au recomandat permanent sa preluam modele de succes, iar toate tarile din Europa au companii de transport marfa de stat. Din nefericire situatia economico-financiara a companiei de transport marfa nu permite redresarea ei decat in conditiile in care avem o infuzie de capital din partea unui investitor privat", a spus ministrul.

Intrebat despre termenul de privatizare a companiei, Fenechiu a afirmat ca acesta incepe din februarie si nu poate dura "sub nicio forma" mai mult de sase luni.

Statul va ceda 51% din titlurile companiei.

"Eu vizez ca in cativa ani vanzarea restul de 49% din actiuni sa aduca statului un castig considerabil", a spus el.