Investitie privata de 70 mil. euro in Iasi, intr-un parc eolian

Senatorul PSD Florin Constantinescu va vinde in acest an actiunile pe care le detine la firma ACK Pascani unei subsidiare a grupului francez Solveo, care intentioneaza sa investeasca 70 milioane euro in constructia unui parc eolian in judetul Iasi.

Firma ACK a primit in 2010, de la Administratia Fondului de Mediu, o finantare nerambursabila de 20 milioane de lei din fonduri europene pentru un proiect eolian evaluat la 57,6 milioane lei, fara TVA. Proiectul trebuia sa inceapa in iunie 2010 si ar urma sa fi finalizat in luna iunie a acestui an.

Potrivit datelor Transelectrica, compania care elibereaza avizele pentru conectarea eolienele la retea, ACK nu figureaza printre firmele care au contracte de racordare, scrie Mediafax.

"Se va face o investitie privata de 70 milioane euro in judetul Iasi, intr-un parc eolian, in acest an. Investitorul francez vine cu banii, va intra in societate pe masura ce baga banii. Tranzactia se va face in acest an, etapizat", a declarat Constantinescu.

El nu a dorit sa precizeze pretul la care cedeaza actiunile.

Firma Ack este detinuta in proportii egale de Constantinescu, Neculai Agavriloaei si Stefan-Aristotel Kaztzighera. Cei trei asociati ai ACK vor vinde actiunile catre firma Solveo Romania Wind Invest inregistrata in Luxemburg.

In urma unor licitatii, firma ACK Fluid, unde Constantinescu detine o treime din actiuni, a obtinut in 2011 si 2012 contracte cu Ministerul Agriculturii (2,95 milioane de lei fara TVA), Complexul Energetic Oltenia (53.090 lei fara TVA), SE Constanta (230.427 lei fara TVA), Apavital Iasi (30.879 lei fara TVA).

Producator de energie din surse regenerabile, Solveo detine in Romania o firma, denumita Solveo Energie East Europe, controlata de subsidiara Solveo Development din Franta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri