Retele sociale castiga din ce in ce mai mult teren si in Romania, Facebook avand deja o rata de penetrare de 25%, iar asta nu este o noutate pentru nimeni. Interesant este ca angajatii romani sustin ca nu vor ca sefii lor sa faca parte din reteaua proprie de prieteni, arata un nou sondaj derulat de site-ul de recrutare BestJobs.ro.

Dintre participantii la sondaj, 57% au marturisit ca nu vor sa isi adauge superiorul direct pe Facebook, deoarece vor sa isi separe complet viata personala de locul de munca, in timp ce alti 9% au declarat ca nu obisnuiesc sa isi adauge nici macar colegii de serviciu.

La polul opus se afla 11% dintre romani care au declarat ca au o relatie de amicitie cu seful chiar si in viata reala, asa ca adaugarea acestuia pe Facebook nu li se pare un lucru iesit din comun. Alti 19% dintre romani nu au nicio problema cu adaugarea sefului pe reteaua de socializare, chiar daca nu sunt amici in viata reala, in timp ce 5% dintre participantii la sondaj marturisesc ca si-au adaugat seful, insa limiteaza postarile astfel incat acesta sa nu le vada activitatea.

In ceea ce ii priveste pe angajatori, acestia au marturisit in proportie de 38%, in cadrul altui studiu recent, ca inaintea unui interviu ii cauta pe candidati pe site-urile de socializare, in timp ce 16% vor sa adopte aceasta tactica de acum inainte.

Potrivit ultimelor date prezentate de reteaua de socializare, la nivel global numarul utilizatorilor Facebook se apropie de 981 de milioane, in timp ce numarul utilizatorilor romani a depasit recent 5 milioane, aducand rata de penetrare a retelei in Romania la 25%.

Sondajul BestJobs.ro a fost derulat in perioada 25 ianuarie – 5 februarie pe un esantion de aproape 3.500 de respondenti.

BestJobs este un serviciu de recrutare si gazduieste in prezent peste 2,25 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Gigantul Opel vrea sa concedieze 4.000 de angajati