Afacerile companiei din Ardeal au crescut in ultimii 5 ani de la an la an, iar anul trecut firma a investit aproape 5 mil. euro in extinderea capacitatii de productie, ceea ce va permite anul acesta o crestere de 20%, fata de anul trecut.

Astfel, producatorul din Satu Mare vrea o crestere de 20% a vanzarilor in 2013, mizand pe extinderea capacitatii de productie si largirea portofoliului de produse, prin pastele lungi.

Hutton a inregistrat in anul 2012 o cifra de afaceri de 8,3 milioane lei, in crestere cu 7% fata de anul precedent, cand cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 7,8 milioane lei. Afacerile companiei au fost in permanenta crestere de la an la an, in 2007, spre exemplu, compania raportand la ministerul de finante o cifra de afaceri de 3,6 mil. lei si un profit de sub 500.000 lei. In perioada 2009-2011, compania a avut anual un profit de peste 1 mil. lei, cu mici diferente in plus sau in minus de la an la an.

Cum a reusit compania de familie, care isi fabrica pastele dupa o reteta de familie, sa creasca in aceasta perioada. In primul rand a extins gama de produse, astfel incat in 2006-2012 a lansat pastele scurte si medii, dupa ce in primii ani, producea doar paste in forma de romburi, fruzulite si taitei lati. Cresterea din anii de criza a fost determinata si de incheierea de parteneriate cu firme de distributie din Ardeal, dar si intrarea in key accounts la nivel local si regional. Cresterea gamei si a distributie a atras dupa sine in aceasta perioada si investitii in parcul auto, depozitare, iar anul trecut si productie.

Compania a inregistrat la OSIM si un brand propriu, taietei de nunta.