18 Februarie 2013

Grupul farmaceutic Merck va plati 688 mil. dolari pentru un litigiu



Grupul farmaceutic american Merck va plati 688 milioane de dolari pentru inchiderea unui litigiu in care este acuzat ca nu a informat actionarii despre rezultatele negative ale testarilor clinice pentru doua medicamente anti-colesterol, relateaza Bloomberg.

Acordul anuntat vineri necesita aprobarea unui judecator din Newark, New Jersey, si este in beneficiul detinatorilor de titluri Merck si Schering-Plough, companie preluata de grup in 2009, scrie Mediafax.

Companiile s-au asociat anterior preluarii pentru producerea medicamentului Vytorin, o combinatie intre produsul Zocor al Merck si Zetia al Schering-Plough.

Testul clinic trebuia sa determine daca adaugarea Zetia la Zocor, un produs mai ieftin, ajuta la reducerea aterosclerozei mai mult decat Zocor singur.

Investitorii au reclamat ca testul a fost un dezastru, dar Merck a ascuns rezultatele timp de un an si le-a publicat in primavara lui 2008.

Detinatorii de titluri Schering-Plough vor primi 473 milioane de dolari, iar cei de actiuni Merck 215 milioane de dolari.

Grupul nu si-a recunoscut vinovatia, considerand ca ambele companii au actionat responsabil in privinta testului clinic.

Merck anticipeaza ca acordul va fi aprobat de justitie in circa 8 luni.



Citeste si