ArcelorMittal Galati a cumparat o cantitate de 1,86 TWh printr-o tranzactie derulata pe piata de energie OPCOM. Combinatul, unul dintre cei mai mari consumatori de energie din Romania, va plati 181 lei pe MWh.

De la inceputul lunii februarie, preturile la care s-a tranzactionat electricitatea pe OPCOM au fost cuprinse intre 170 lei si 260 lei pe MWh.

ArcelorMittal Galati face parte din grupul ArcelorMittal, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal.

Incepand de anul trecut, combinatul a avut dificultati in cumpararea electricitatii pe OPCOM, intrucat solicita cantitati mari de energie dar oferea preturi mici comparativ cu cele paracticate pe bursa de energie.

Citeste si:

ArcelorMittal Galati este investigata de Comisia Europeana pentru doua contracte de achizitie a energiei incheiate pe OPCOM cu Hidroelectrica in 2009 si 2010. In iulie 2012 CE a anuntat ca a ajuns la concluzia preliminara ca acele doua acorduri reprezinta ajutor de stat ilegal.

Hidroelectrica a acceptat, in 2009 si 2010, preturile propuse de ArcelorMittal Galati, pe OPCOM, desi existau oferte concurente la preturi similare sau mai ridicate.

Nuclearelectrica si Hidroelectrica sunt detinute de stat, prin Ministerul Economiei.