"Forarea unui put de explorare este planificata pentru a doua jumatate a lui 2013", se arata intr-un raport publicat recent de grupul american, citat de Mediafax.

Achizitia de studii seismice 2-D la cele trei perimetre pentru care compania detine drepturile de explorare si exploatare in judetul Constanta va incepe in aceeasi perioada, potrivit raportului.

Tom Holst, managerul Chevron pentru Romania, a declarat pe 6 februarie ca firma este in stadiul de obtinere a avizelor necesare demararii procesului de evaluare a depozitelor din judetele Vaslui si Constanta. El nu au putut preciza cand va incepe efectiv exploatarea gazelor de sist.

Citeste si:

"Trebuie sa obtinem vreo noua avize de la diverse institutii ale statului in baza carora ne vor fi eliberare autorizatiile de constructie necesare pentru zonelor de prospectare. Eu, ca aplicant, nu pot sa spun cand vor fi eliberate toate aceste avize. Operatiunile de prospectare vor dura intre trei si cinci ani, dupa care compania Chevron si Guvernul Romaniei vor evalua rezultatele acestui studiu. Daca se vor gasi cantitati fezabile, atunci Chevron va incepe exploatarea. O productie dureaza, in medie, 25 de ani, deci un proiect de lunga durata", a afirmat atunci Tom Holst.

Chevron detine in Romania un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Barlad si trei perimetre in judetul Constanta, respectiv Vama Veche, Adamclisi si Costinesti. Acordurile pentru cele trei perimetre de la malul Marii Negre vizeaza explorarea, dezvoltarea si exploatarea perimetrelor.