8 Martie 2013

Ce isi doresc romanii de la un loc de munca in strainatate



Locurile de munca in strainatate fac nu de putine ori cu ochiul romanilor, in contextul in care oficial in tara sunt peste 660.000 de someri, iar salariu mediu net este in scadere, potrivit celor mai recente date INS. Iata care sunt obiectivele romanilor legate de un posibil loc de munca in strainatate, potrivit site-ului de recrutare Tjobs.ro.

In ce tara vor romanii sa munceasca

Germania este preferata de jumatate dintre respondenti, pe cand Marea Britanie este preferata de 41 % dintre acestia.

Franta este urmatoarea clasata, cu 31 % dintre optiuni, iar Norvegia a primit 29 % din voturi. SUA a primit acelasi numar de voturi pe care l-a primit Spania, iar 11 % dintre respondenti au ales alte tari.

Cei care optat pentru raspunsul „alte tari” au completat si numele acestora. Astfel ca, in preferintele romanilor, se regasesc tari ca: Finlanda, Olanda, Australia, Polonia si Elvetia.

Pozitii care ii intereseaza pe romani

62% dintre respondenti prefera pozitiile destinate personalului calificat si/sau cu studii medii.

21 % dintre respondenti au ales pozitiile destinate celor cu studii superioare, iar 17 % dintre respondenti au ales pozitiile destinate personalului necalificat.

Ce salarii tintesc romanii in strainatate

11% dintre romani ar pleca la munca in alta tara pentru un salariu de pana la 1.000 de euro net, lunar, in timo 68% accepta un salariu cuprins intre 1000 si 2000 de euro net, lunar.

In acelasi timp, 18% dintre respondenti ar pleca doar pentru un salariu cuprins intre 2.000 si 3.500 de euro net, lunar, iar 4% dintre respondenti au asteptari salariale de peste 3500 de euro net, lunar.



Citeste si