Grupul belgian Delhaize, care detine reteaua de magazine Mega Image, are in plan pentru acest an accelerarea cresterii in Romania, Serbia, Bulgaria si Indonezia, state in care urmeaza sa deschida 150 de supermarketuri noi, potrivit datelor companiei.

Anul trecut, Delhaize a inaugurat in cele patru state 103 magazine noi, Romania beneficiind de cele mai multe deschideri, respectiv 88.
Romania ocupa primul loc la nivelul grupului in ceea ce priveste extinderea retelei, fiind urmata de Belgia, cu un plus de 19 magazine, Grecia - 17, Indonezia - 14, Albania- 5, Muntenegru - 2 si Bulgaria - 1. In acelasi timp, Delhaize a inchis 97 de magazine in SUA si cate trei in Serbia si Bosnia si Herzegovina, relateaza Mediafax.

Astfel, la finele anului trecut, Delhaize avea cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, de 193 magazine, din care 132 sub marca Mega Image si 61 Shop&Go.

Pe parcursul anului 2012, Delhaize Group a intrat in mai multe acorduri in Belgia si Romania, care au dus la achizitii de cinci milioane de euro, din care trei milioane de euro numai in ultimul trimestru. Potrivit presei locale, in ianuarie anul acesta, cinci din cele 20 de magazine ale retelei Luca din Brasov au intrat in portofoliul Mega Image.

De la inceputul anului, compania a inaugurat inca noua magazine noi, cinci Mega Image si patru Shop&Go, si a depasi pragul de 200 de unitati.

Romania face parte la nivelul grupului din regiunea Europa de Sud-Est si Asia, alaturi de Grecia, Indonezia, Serbia, Bulgaria, Bosnia si Herzegovina si Muntenegru.

Anul trecut, comparativ cu 2011, veniturile obtinute de Delhaize in aceasta regiune au crescut cu 29,9%, la 3,2 miliarde euro, in principal ca urmare a achizitiei retelei de magazine Maxi din Grecia, dar si a deschiderii de noi magazine in Romania si Indonezia.

La nivelul intregului grup, veniturile au atins 22,7 miliarde euro, in crestere cu 7,7%, iar profitul net 105 milioane euro, cu 77,8% mai mic decat in 2011. La finele anului trecut, Delhaize Group avea aproximativ 158.000 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce au gasit inspectorii ANPC la Mega Image: legume si fructe mucegaite
Setari Cookie-uri