"Ne-am consolidat prezenta pe piete importante precum Statele Unite, Canada si Romania, dar si pe piete emergente precum Mexic si Guatemala", a declarat intr-un comunicat directorul general executiv al Enel Green Power, Francesco Starace, relateaza Mediafax.

La finele anului trecut Enel Green Power a anuntat conectarea la retea a trei noi parcuri eoliene situate in Dobrogea, cu o capacitate instalata totala de 206 MW, care au presupus investitii totale de circa 340 milioane de euro.

Dupa inaugurarea acestor unitati, compania opereaza in Romania centrale eoliene cu o putere de aproximativ 500 MW.

Anul trecut, Enel Green Power a avut venituri totale de 2,68 miliarde euro, in urcare cu 14,6% fata de 2011, si un profit net de 431 milioane euro, in urcare cu 4,6%.

Enel Green Power are o capacitate instalata de 8.000 MW, in special in parcuri eoliene (4.315 MW). Compania produce de asemenea energie in hidrocentrale (2.635 MW), unitati geotermale, panouri solare, centrale pe biomasa sau de cogenerare.

Grupul Enel este prezent in Romania din 2005 si activeaza in sectoarele productiei, distributiei si furnizarii de electricitate.