Un roman se bate cu italienii si spaniolii pe piata constructiilor din Algeria

Constructorul Delta ACM 93, detinut de Florea Diaconu, a semnat un contract in Algeria pentru constructia unei universitati cu camine de 4.000 de locuri, scrie Adevarul.

Contractul are o valoare de 8 milioane de euro, intr-o prima etapa, dar valoarea acestuia se va ridica la 28 de milioane de euro odata cu dezvoltarea proiectului. Romanul se bate cu spaniolii si italienii care s-au asociat pentru contracte cu statul african pentru constructia de locuinte.

Pentru ca in Algeria o firma straina nu poate dezvolta proiecte decat in asociere cu o companie locala, Delta ACM 93 s-a asociat cu firma Zidar intr-o noua entitate – 49% partea romana, 51% cea algeriana.

“Incepem sa lucram la o universitate tehnica, intr-un oras la 400 de kilometri sud de capitala Alger. Contractul este deja semnat, intelegerea a fost parafata saptamana trecuta, incepem direct sa lucram. In maximum o luna, trimitem acolo 4-5 oameni din management, urmand sa trimitem ulterior mai multi. Mana de lucru necalificata o vom lua de acolo, 150-200 de persoane, in functie de necesitatile fiecarei etape de dezvoltare”, a declarat Florea Diaconu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri