Astra Vagoane Calatori Arad si guvernul irakian au semnat un memorandum de intelegere pentru infiintarea unei companii feroviare mixte in Irak, ale carei obiective vor fi productia de trenuri pentru calatori si lucrari de constructie si modernizare a caii ferate, a declarat un oficial de la Bagdad.
O delegatie irakiana formata din reprezentanti de rang inalt din mai multe ministere a semnat semnat marti memorandumul la Bagdad cu reprezentanti ai producatorului de vagoane Astra, a declarat Salam al-Quraishi, consilier economic al guvernului, citat de publicatia Al-Shorfa.

Compania mixta va fi specializata in constructia de trenuri pentru calatori si va avea sediul in al-Samawa, in sudul Irakului, noteaza Mediafax.

"Compania va reabilita sectorul infrastructurii feroviare din Irak, in coordonare cu Ministerul Transporturilor, intr-o prima etapa dupa infiintare. Dupa patru ani, va incepe constructia unei retele de cale ferata intre Basra si vestul Irakului, care urmeaza sa traverseze diferite provincii", a declarat el.

O echipa de lucru din Romania si Irak va fi formata pentru a incepe planificarea aspectelor tehnice, financiare si juridice ale companiei.

"Procesul ar trebui sa fie finalizat in cel mult 30 de zile, dupa care vor incepe procedurile efective de infiintare a companiei", a adaugat oficialul irakian.

Ministerul Economiei a anuntat la inceputul lunii februarie, dupa o intalnire intre ministrul de resort, Varujan Vosganian, si proprietarul Astra Vagoane, Valer Blidar, ca societatea a transmis oferte pentru vagoane de calatori, garnituri de tramvai si automotoare pe piete precum Irak si Turkmenistan, oferta incluzand si servicii de modernizare si reparatii de material rulant.

Discutiile dintre cei doi au vizat si sprijinul pe care Ministerul Economiei il poate acorda exportului de material rulant.

Compania Astra Vagoane Calatori are ca obiect de activitate principal constructia si reparatia materialului rulant. Astra Vagoane este nucleul unui grup de firme din care fac parte si Astra Vest, Sirv Titu, Marmura Bucuresti, Tristar Bucuresti, Arcons Security si Trend-Invest Arad.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri