Vanzarile Metro Cash & Carry Romania au coborat anul trecut cu 4%, la 1,018 miliarde euro, de la 1,06 miliarde euro in 2011, fiind al cincilea an consecutiv in care compania inregistreaza scadere.
"In 2012 ne-am definit clar prioritatile strategice esentiale, pentru a pozitiona compania noastra mai aproape de clienti. Am pus in aplicare cu succes o serie de masuri adaptate la dorintele de afaceri ale clientilor, pentru a continua sa consolidam valoarea clientului, precum si competitivitatea companiei noastre. Desigur, vom continua aceste strategii, vizand o crestere pe termen lung", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al companiei, Dusan Wilms, relateaza Mediafax.

Cel mai bun an al Metro Cash & Carry Romania a fost 2007, cand vanzarile au atins aproape 1,6 miliarde euro. Cifra de afaceri a companiei a depasit pentru prima data pragul de un miliard de euro in 2004, cand a avut incasari de 1,038 miliarde euro.

Vanzarile Metro Cash & Carry Romania au urcat ulterior la 1,24 miliarde euro in 2005, la 1,43 miliarde euro in 2006 si la 1,59 miliarde euro in 2007, dupa care au scazut la 1,49 miliarde euro in 2008, 1,228 miliarde euro in 2009 si 1,14 miliarde euro in 2010.

Metro Cash & Carry Romania, parte a Metro Cash & Carry International, a intrat pe piata romaneasca in octombrie 1996, prin deschiderea primului centru de distributie, in Bucuresti. Reteaua numara in prezent 32 de magazine in 24 de orase. Compania are 5.440 angajati.

De asemenea, retailerul german avea la finele anului trecut o retea de 500 de magazine deschise in franciza sub brandul "La Doi Pasi", concept lansat pe piata locala in martie 2012 si care se adreseaza micilor comercianti.

Metro detinea in Romania si 24 de hipermarketuri Real, din care insa 20 au fost vandute la finele lunii noiembrie 2012 grupului francez Auchan, intr-o tranzactie care a vizat magazinele Real din Europa Centrala si de Est si care asteapta avizul autoritatilor de concurenta.

Vanzarile grupului Metro au crescut anul trecut cu 1,2%, ajungand la 66,7 miliarde euro. Vanzarile diviziei Cash & Carry au urcat cu 1,7%, la 31,6 miliarde euro, pe baza evolutiei pozitive din Rusia, China si Turcia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri