In 2012, CA a propus de asemenea actionarilor majorarea capitalului social, prin capitalizarea dividendelor din anii precedenti, insa acestia au decis distribuirea profitului. Distribuirea de dividende a fost decisa de Ministerul Sanatatii, care detine 53% din actiunile Antibiotice Iasi, dupa doi ani in care compania nu a mai impartit profitul catre actionari.

Producatorul farmaceutic din Iasi a obtinut anul trecut un profit de 27,4 milioane lei (6,1 milioane euro), in crestere cu 33% fata de 2011, potrivit rezultatelor preliminare ale companiei.

Antibiotice a incheiat anul trecut cu venituri de 327,4 milioane de lei (73,4 milioane de euro), in urcare cu 5,4% fata de 2011.

Potrivit companiei de analiza si studii de piata Cegedim Romania, producatorul se afla la finele anului trecut pe locul 11 pe piata farmaceutica locala, cu o cota de 2,5%.

Citeste si:

Pentru anul in curs, Antibiotice estimeaza o crestere cu 17% a vanzarilor la export, comparativ cu 2012, cand a obtinut 20 de milioane dolari, pe fondul extinderii parteneriatelor pe piata americana, dar si in alte state.

Compania exporta produse farmaceutice finite si substanta activa in 60 de state la nivel mondial, prin intermediul a peste 100 de parteneri. Potrivit datelor Antibiotice, din 2007 pana in prezent, exporturile companiei au crescut de patru ori.

Ministerul Sanatatii detine 53,02% din titluri, iar al doilea actionar important al Antibiotice este SIF Oltenia, cu 10,09% din titluri.