Consiliul de Administratie al producatorului de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) propune actionarilor majorarea capitalului social cu 10,33 milioane lei, la 67,13 milioane lei, prin reinvestirea profitului, informeaza Mediafax.
In 2012, CA a propus de asemenea actionarilor majorarea capitalului social, prin capitalizarea dividendelor din anii precedenti, insa acestia au decis distribuirea profitului. Distribuirea de dividende a fost decisa de Ministerul Sanatatii, care detine 53% din actiunile Antibiotice Iasi, dupa doi ani in care compania nu a mai impartit profitul catre actionari.

Producatorul farmaceutic din Iasi a obtinut anul trecut un profit de 27,4 milioane lei (6,1 milioane euro), in crestere cu 33% fata de 2011, potrivit rezultatelor preliminare ale companiei.

Antibiotice a incheiat anul trecut cu venituri de 327,4 milioane de lei (73,4 milioane de euro), in urcare cu 5,4% fata de 2011.

Potrivit companiei de analiza si studii de piata Cegedim Romania, producatorul se afla la finele anului trecut pe locul 11 pe piata farmaceutica locala, cu o cota de 2,5%.

Pentru anul in curs, Antibiotice estimeaza o crestere cu 17% a vanzarilor la export, comparativ cu 2012, cand a obtinut 20 de milioane dolari, pe fondul extinderii parteneriatelor pe piata americana, dar si in alte state.

Compania exporta produse farmaceutice finite si substanta activa in 60 de state la nivel mondial, prin intermediul a peste 100 de parteneri. Potrivit datelor Antibiotice, din 2007 pana in prezent, exporturile companiei au crescut de patru ori.

Ministerul Sanatatii detine 53,02% din titluri, iar al doilea actionar important al Antibiotice este SIF Oltenia, cu 10,09% din titluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri