Cu o capacitate de procesare de 500 de tone pe zi, fabrica Sütaş va crea in prima faza 300 de noi locuri de munca si aproximativ 500 dupa finalizarea tuturor investitiilor.

“Romania este o tara importanta in Balcani prin economia sa aflata in dezvoltare, apartenenta la Uniunea Europeana si de asemenea prin piata sa de 22 de milioane de consumatori. Daruirea Romaniei pentru agricultura si produse lactate este vitala cand vine vorba de a construe si aplica modelul nostru integrat de afaceri <<de la iarba la masa>>. In momentul in care operatiunile noastre din Romania vor porni, tintim sa acoperim cat mai bine piata Europei Centrale si de Est”, spune Muharrem Yılmaz, presedintele Consiliului de Administratie al Sütaş.

Sütaş s-a aflat anul trecut pe locul 67 intr-un top 500 al companiilor industriale din Turcia, cu o cifra de afaceri de 650 mil. euro. Compania are o capacitate anuala de procesare de 750 mil. litri si peste 4.000 de angajati.

Citeste si:

Producatorul de lactate Tnuva Romania, parte a grupului israelian Tnuva, a cerut in instanta, la inceputul anului trecut, declansarea procedurii de insolventa. Tnuva Romania a intrat pe piata romaneasca in anul 2005 cu o investitie de peste 50 mil. euro intr-o unitate de productie si o ferma in Popesti Leordeni.

La mijlocul anului trecut, fabrica Tnuva a fost scoasa la licitatie pentru 16,4 mil.euro, nici jumatate din investitie.