Ambient Sibiu, distribuitor de materiale de constructii, finisaje si amenajari interioare a raportat la nivelul anului 2012 afaceri de 150 milioane de euro, in crestere cu peste 10 procente fata de anul precedent.
In lei, evolutia a fost de 14%, la 667 milioane, potrivit datelor furnizate de grupul din Sibiu.

Ioan Ciolan, directorul general Ambient, pune evolutia business-ului pe seama relatiilor dezvoltate cu partenerii strategici, dar si a solutiilor integrate furnizate.

Distribuitorul de materiale de constructii, finisaje si amenajari interioare colaboreaza cu peste 3.000 de constructori, 11.000 de mesteri si 700 de furnizori, avand o retea de 12 centre comerciale si 15 depozite de materiale de constructii si platforme logistice, concentrate in special in zona Transilvaniei.

Totodata, reprezentantii Ambient au mai anuntat ca anul 2012 a fost primul cand compania a revenit pe profit, dupa patru ani de pierderi, fara sa precizeze insa nivelul castigului.

Conform datelor furnizate de catre companie, 55% din vanzari sunt generate de catre reteaua de magazine de bricolaj, in timp ce 45% este ponderea generata de serviciile B2B.

Reteaua de magazine Ambient are un portofoliu peste 40.000 de produse, peste 90% dintre acesta fiind realizate in Romania.

Pentru echipa Ambient lucreaza in prezent circa 1.600 de angajati.

Principalii concurenti de pe piata D-I-Y ai Ambient sunt Dedeman, Praktiker, Bricostore, Baumax sau Hornbach.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri