"Numarul pacientilor romani (care se trateaza la Acibadem - n.r.) creste de la an la an. Am deschis reprezentanta pentru a oferi informatii complete despre tratamentele Acibadem. (...) Avem planuri pentru Romania, dar trebuie mai intai sa avem o baza serioasa care se poate transforma in investitii", a declarat Ilyas Benveniste, international relations director al grupului turc, prezent la inaugurarea reprezentantei din Romania, scrie Mediafax.

El a aratat ca o investitie in Romania ar fi cu siguranta intr-un spital, mentionand ca si o achizitie a unui operator existent pe piata este o optiune.

Acibadem a avut anul trecut peste 1.000 de pacienti din Romania, cele mai solicitate servicii fiind cele oncologice, de neurochirurgie, chirurgia cardiovasculara, ortopedie, transplant si fertilizare in vitro.

Reprezentanta, care are in prezent un angajat, va organiza si seminarii, workshopuri, precum si schimburi de experienta intre medicii turci si cei romani.

Citeste si:

Acibadem are astfel de reprezentante in zece tari, printre care Bulgaria, Ucraina si Republica Moldova.

Grupul turc face parte din reteaua internationala International Healthcare Holdings (IHH), o investitie comuna a familiei Aydinlar din Turcia, a fondului de investitii al guvernului din Malaezia - Khazanah si a grupului japonez Mitsu. Potrivit Acibadem, IHH este al doilea grup de sanatate din lume ca si capitalizare a pietei.

Principalii jucatori pe piata locala a serviciilor medicale private din Romania sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Sanador si Gral. Anul trecut, grupul italian Monza a deschis un spital de cardiologie in Capitala, dupa o investitie de 40 milioane euro.