"Sunt sigur ca dupa aceasta vizita tehnica vom semna la finalul saptamanii viitoare un acord mai amplu, ale carui aspecte comerciale vor fi definitivate la Havana. In principiu, impreuna cu partenerii cubanezi am discutat despre constructia, in parteneriat, a unei linii tehnologice de productie in Cuba, unde Grampet Group va asigura tehnologia, knowhow‐ul, piese, ansamble si subansamble fabricate in Romania si, bineinteles, resursa umana de specialitate. Asa cum am discutat cu seful delegatiei, acest parteneriat romano‐cubanez va fi capabil sa exporte material rulant in toata America Latina. Un prim pas va fi facut catre Venezuela", a declarat vicepresedintele Grampet Group, Gratian Calin.

In urma unui acord de colaborare semnat intre Grampet Group si Uniunea Cailor Ferate din Cuba, o delegatie cubaneza s‐a deplasat in Romania pentru a vizita capacitatile de productie, de reparatie si modernizare de material rulant ale Grampet.

Delegatia cubaneza va petrece sapte zile in Romania, timp in care va vizita cateva dintre societatile Grampet, printrte care fabrica de reparatii de locomotive Reloc Craiova, Electroputere VFU Craiova, precum si fabrica Remar Pascani.

Citeste si:

Seful delegatiei cubaneze, Joge Luis Rodriguez Salgado, director de negocieri in cadrul Uniunii Cailor Ferate din Cuba, a declarat ca in Cuba functioneaza cateva sute de vagoane de productie romaneasca. El a vorbit despre posibila modernizare, in parteneriat cu Grampet, a atelierelor din Cuba si de posiblitatea de a asambla vagoane si locomotive romanesti.

Grampet a semnat in noiembrie cu Uniunea Cailor Ferate din Cuba un acord de colaborare care vizeaza in principal domeniul constructiei si reparatiei de locomotive si vagoane pentru trenurile de calatori si de marfa ale cailor ferate cubaneze.

Grupul este cel mai mare jucator privat din sectorul transportului feroviar din Romania si unul dintre principalii competitori la nivelul Europei Centale si de Sud-Est, asigurand servicii de transport si logistica in noua tari europene.