In cadrul grupului, Farmexim, unul dintre primii trei distribuitori de medicamente din Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri bruta depeste 1,273 miliarde de lei (286 milioane euro), cu 17% in plus fata de 2011.

Pentru 2013, Farmexim si-a propus o crestere cu 10% a cifrei de afaceri, axandu-se pe avansul cu peste 16% in retail si un profit net in jurul valorii de 1,4% din cifra de afaceri.

“Asa cum anticipam, ne mentinem in estimarile de evolutie pe care ni le-am asumat lainceputul anului anterior. Avem o echipa dinamica si proactiva, o retea dedistributie puternica si parteneriate stabile incheiate pe termen lung. Chiar daca nu putem vorbi in aceasta perioada despre cele mai bune conditii economice sau legislative, ne-am propus in 2013 sa ne consolidam pozitia in top 3 distribuitori de medicamente din Romania, atat prin derularea de programe de fidelizare a clientilor cat si prin marirea portofoliului de produse pe care le punem la dispozitia acestora”, a declarat Ovidiu Buluc, director general, Farmexim.

Pe langa tintele de ordin financiar, Farmexim are ca obiective pentru 2013 si continuarea proiectului de dezvoltare prin finalizarea constructiei noului centru logistic inceput in Balotesti, urmand ca in 2014 sa fie mutate in aceasta zona si birourile.