Grupul Farmexim, care cuprinde firmele Farmexim - importator- distribuitor de produse farmaceutice, farmaciile Help Net si Green Net - companie specializata in importul si distributia de produse cosmetice si suplimente alimentare si dezvoltatorul lantului de parfumerii Beautik Haute Parfumerie, a inregistrat in anul 2012 o cifra de afaceri bruta de peste 1,672 miliarde de lei (380 milioane euro).
In cadrul grupului, Farmexim, unul dintre primii trei distribuitori de medicamente din Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri bruta depeste 1,273 miliarde de lei (286 milioane euro), cu 17% in plus fata de 2011.

Pentru 2013, Farmexim si-a propus o crestere cu 10% a cifrei de afaceri, axandu-se pe avansul cu peste 16% in retail si un profit net in jurul valorii de 1,4% din cifra de afaceri.

“Asa cum anticipam, ne mentinem in estimarile de evolutie pe care ni le-am asumat lainceputul anului anterior. Avem o echipa dinamica si proactiva, o retea dedistributie puternica si parteneriate stabile incheiate pe termen lung. Chiar daca nu putem vorbi in aceasta perioada despre cele mai bune conditii economice sau legislative, ne-am propus in 2013 sa ne consolidam pozitia in top 3 distribuitori de medicamente din Romania, atat prin derularea de programe de fidelizare a clientilor cat si prin marirea portofoliului de produse pe care le punem la dispozitia acestora”, a declarat Ovidiu Buluc, director general, Farmexim.

Pe langa tintele de ordin financiar, Farmexim are ca obiective pentru 2013 si continuarea proiectului de dezvoltare prin finalizarea constructiei noului centru logistic inceput in Balotesti, urmand ca in 2014 sa fie mutate in aceasta zona si birourile.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri