Schema de finantare presupune sindicalizarea imprumutului de 200 milioane euro catre banci comerciale, cu participarea BERD, potrivit unui comunicat transmis de banca.

Contributia institutiei financiare internationale la credit nu a fost precizata.

Banii vor fi folositi inclusiv pentru restructurarea si refinantarea unui imprumut de acelasi tip, in valoare de 150 milioane euro, aranjat in 2009 de BERD pentru CE Turceni. Centrala de la Turceni a fost inclusa in luna mai a anului trecut intr-o noua companie, CE Oltenia, care a preluat si CE Craiova, CE Rovinari si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Acordul din 2009 a presupus o contributie de 80 milioane euro din partea BERD, cu sindicalizarea diferentei de 70 milioane euro catre bancile comerciale.

Citeste si:

Pe langa refinantarea imprumutului de acum 4 ani, proiectul presupune modernizarea grupului energetic 6 de la CE Turceni, in vederea cresterii eficientei unitatii, reducerii emisiilor poluante si implementarii unui sistem modern de automatizare si control.

Complexul Energetic Oltenia are un capital social de 1,27 miliarde lei. Statul detine prin Ministerul Economiei 77,17% din actiuni, iar Fondul Proprietatea detine 21,53% din titluri.

Un pachet reprezentand 12% din actiunile CE Oltenia va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti in urma unei oferte publice primare.