BERD analizeaza acordarea unui imprumut de pana la 100 de milioane de euro producatorului francez de componente auto Faurecia, in vederea dezvoltarii operatiunilor in sase tari balcanice, intre care si Romania, scrie Mediafax.

Imprumutul va fi acordat de BERD in colaborare cu un sindicat de banci comerciale, iar valoarea proiectului Faurecia va fi de pana la 100 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Finantarea are rolul sa sustina Faurecia in dezvoltarea activitatilor de cercetare si dezvoltare din Romania, Maroc, Rusia, Polonia, Tunisia si Turcia.

Faurecia este al saselea mare producator de componente pentru automobile la nivel mondial, specializat in scaune auto, tehnologii de control al emisiilor, sisteme de interior si exterior pentru automobile, si este listat la bursa NYSE Euronext din Paris.

In Romania, Faurecia detine unitati de productie la Craiova, Talmaciu si Mioveni, unde fabrica scaune auto, sisteme pentru interior si sisteme de control al emisiilor.

Sursa foto: http://www.faurecia.com/pressroom/Pages/photo-library.aspx

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Faurecia ia un imprumut de 122,5 mil. euro pentru investitii