Ropharma, unul dintre cei mai importanti jucatori din domeniul productiei, distributiei si retailului farmaceutic, si-a bugetat pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 7,5% pana la circa 100 mil. euro (445 mil. lei) si un profit net de 2,2 mil. euro (10 mil. lei).

Compania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 94 mil. euro (413,4 mil. lei), in crestere cu 7,2% si un EBITDA de 4,4 mil. euro (20,1 mil lei).

“Rezultatele foarte bune obtinute in 2012 au la baza cresterea activitatii de retail prin extinderea la 123 unitati a lantului de farmacii Ropharma precum si consolidarea activitatii de distributie de produse farmaceutice si parafarmaceutice catre 1.200 de farmacii din toata tara. Activitatea de productie de suplimente alimentare si OTC-uri, domeniu in care am continuat investitiile in cercetare si dezvoltare, a sustinut cresterea si rezultatul profitabil al companiei” a declarant Mihai Miron, director general si presedinte Ropharma.

Actionarii companiei au decis repartizarea profitului pentru dezvoltare, fara acordare de dividende si un buget de investitii de 10 mil lei (aprox. 2,3 mil. euro) in acest an, destinat atat extinderii lantului de retail cat si dezvoltarii activitatii de productie de suplimente alimentare, compania pregatind pentru acest an lansarea a sase noi produse sub brand propriu.

Constituita ca si firma cu capital privat in 1999 si absorbind in 2009 mai multe firme cu activitate in domeniul productiei de suplimente alimentare si medicamente, Ropharma are laboratoare de productie in Targu Mures si Chisinau, unde produce o serie de suplimente alimentare si medicamente sub brandurile Activit, Vitalact, Resveravit, Paducel, Glykofit.

Activitatea de distributie include 12.500 de produse farmaceutice si parafarmaceutice catre 1.200 de farmacii client.

Lantul de retail Ropharma include in prezent 123 de famacii in intreaga tara.

Actionarii societatii sunt Arrow Pharmaceuticals (31,29%), Rimia Investments (14,71%), ADD Pharmaceuticals (17,53%), Fondul de Pensii Administrat Privat ING (5,49%), Fondul de Pensii Privat Allianz-Tiriac (5,53%), alte persoane juridice (4,73%) si persoane fizice (20,72%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Investitie de 3,5 milioane euro intr-o noua fabrica Vitalact