Rompetrol Well Services (PTR), divizia de servicii petroliere la sonda a grupului Rompetrol, estimeaza pentru acest an un profit net in scadere cu 25%, la 16,5 milioane lei (3,8 milioane euro), si venituri de 97,2 milioane lei (22,5 milioane euro), cu 6,3% sub cele consemnate anul trecut.

Compania a inregistrat anul trecut venituri de 103,7 milioane lei (23,3 milioane euro) si un profit net de 22 milioane lei (5,1 milioane euro).

Cheltuielile sunt anticipate sa stagneze in acest an la 77,4 milioane lei (17,9 milioane euro), potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat, marti de actionari in AGA.

Rompetrol Well Services a programat pentru acest an investitii de 2,6 milioane dolari, conform Mediafax.

Actionarii au aprobat in AGA si distribuirea de dividende in valoare cumulata de 8 milioane lei (1,8 milioane euro), suma reprezentand aproape o treime din profitul consemnat in 2012. Compania va acorda un dividend brut de 0,029 lei/actiune, similar celui de anul trecut.

Raportat la cel mai recent pret de la bursa al actiunilor Rompetrol Well Services, de 0,3544 lei, randamentul dividendului brut este de 8,2%.

Grupul Rompetrol, detinut de compania de stat din KazMunaiGaz din Kazahstan, are 71,74% din actiunile Rompetrol Well Services. In actionariat se regaseste si fondul de investitii KJK Fund SICAV-SIF, inregistrat in Luxemburg si administrat de o compania KJK Capital Management din Finlanda, cu 5,77% din actiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Zentiva își extinde producția prin achiziţia fabricii din Ankleshwar, India
Setari Cookie-uri