Veniturile de completare pe care le vor primi angajatii Oltchim in urma disponibilizarilor vor fi calculate in functie de vechime, cei cu mai putin de zece ani de munca urmand sa incaseze venituri timp de un an, iar cei cu peste 25 de ani pe parcursul a doi ani.

"Le-am promis salariatilor de la Oltchim ca vom solicita administratorului judiciar sa nu procedeze la disponibilizare pana nu avem garantia legala ca persoanele respective vor beneficia de drepturile ce decurg din reinnoirea OUG 116/2006 si de adoptarea unei hotarari de Guvern speciale pentru Oltchim. Nu stim exact care sunt drepturile persoanelor ce vor fi acoperite prin aceasta hotarare de Guvern. Potrivit prevederilor OUG, drepturile sunt corelate cu vechimea in munca. Persoanele angajate cu o vechime de pana la zece ani vor primi venituri de completare pe un an, iar perioada cea mai lunga pentru cei cu peste 25 de ani in munca, vor primi pe doi ani", a declarat joi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, intr-o conferinta de presa, relateaza Mediafax.

Ministrul a spus ca, potrivit prevederilor unei hotarari de guvern, statul acorda in acest an o suma intr-un plafon de 7 milioane de lei pentru acoperirea veniturilor de completare.

Venitul de completare se calculeaza ca diferenta dintre castigul mediu net pe economie si indemnizatia de somaj.

Vosganian a precizat ca la Oltchim au fost platite toate salariile, inclusiv pe luna aprilie, prin prin fondul de garantare pus la dispozitie de Ministerul Muncii.

"La Oltchim s-au stins toate posibilele litigii de munca. In prezent, capacitatea medie a Oltchim a fost acoperita in medie cu 33%, iar drepturile salariale au fost onorate integral pentru intregul personal, deci la capacitate 100%. Din perspectiva drepturilor salariale si ale revendicarilor sindicale, actionarul principal al Oltchim si-a facut datoria", a afirmat ministrul.

El a mai spus ca a discutat cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si ministrul Muncii, Mariana Campeanu, in vederea organizarii unor cursuri de reintegrare a celor disponibilizati.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Oltchim se retrage de pe Bursa dupa intrarea in faliment