Valoarea nominala a tichetului de masa a fost majorata prin indexare de la 9 la 9,35 de lei, iar cea a tichetului de cresa a crescut de la 400 la 420 de lei, masurile, aprobate printr-un ordin al ministrului Muncii, urmand sa intre in vigoare odata cu publicarea lor in Monitorul Oficial, scrie Mediafax.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) a anuntat, miercuri, ca ministrul Mariana Campeanu a aprobat, in 14 mai, ordinul care prevede majorarea prin indexare a valorii nominale a tichetului de masa de la 9 la la 9,35 de lei, precum si a valorii sumei lunare care poate fi acordata de angajatori sub forma tichetelor de cresa, de la 400 la 420 de lei.

Valoarea nominala indexata a unui tichet de masa se stabileste, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii 142/1998, in functie de evolutia indicelui preturilor de consum inregistrat la marfurile alimentare.

Modul de calcul al valorii nominale indexate a unui tichet de cresa se face conform Normelor metodologice de aplicare a dispozitiilor Legii 193/2006, tinand cont de evolutia indicelui lunar al preturilor de consum total, a precizat MMFPSPV.

Astfel, valoarea nominala a unui tichet de masa poate fi indexata, semestrial, cu indicele preturilor de consum inregistrat la marfurile alimentare, comunicat de Institutul National de Statistica. Totodata, valoarea sumei lunare acordate sub forma de tichete de cresa poate fi indexata semestrial cu indicele inflatiei comunicat de INS.

Cele doua ordine intra in vigoare odata cu publicarea acestora in Monitorul Oficial.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Se anunta concedieri la Min. Muncii. 150.000 de angajati sunt in plus