23 Mai 2013

Sfaturi pentru viitorii studenti EMBA: Pregatiti-va pentru un laborator de business si discutati cu partenerul de viata



Mai multi absolventi ai programului de EMBA al WU Executive Academy ofera, pe scurt, cateva sfaturi viitorilor studenti si celor interesati de programele de EMBA. Cititi-le in slide-urile de mai jos.

Considera clasa un laborator de business

"Considera clasa, colegii si profesorii ca fiind un laborator de business in care poti experimenta idei, instrumente si procese greu de incercat pentru prima oara in munca de zi cu zi.

Intreaba-te, de fiecare data cand obtii o informatie in timpul programului MBA, cum o poti folosi, cum iti influenteaza munca. Transforma apoi raspunsurile intr-un plan de implementare a unor mecanisme noi de management.

Comunica, provoaca-i pe cei din jur si invata din experienta lor. Profita la maxim de mediul in care te afli."

George Stan, vicepresedinte TeamNet International


Incarca-te cu o doza de nebunie

"Motivatiile pentru inscrierea intr-un program de EMBA pot fi diferite, ce pot spune este ca vor obtine cu siguranta o pregatire academica, aplicata in contextul real, actual de business international.

Dorinta de a evolua ca si profesionist, cat si atitudinea constructiva sunt obligatorii pentru ducerea la bun sfarsit a unui astfel de program cu succes si satisfactie. Indiferent ca esti antreprenor si vrei sa iti dezvolti sanatos afacerea sau ai ales o cariera intr-o multinationala si doresti sa evoluezi, de la un anumit punct ai nevoie de o gandire strategica si de inovatie. Daca te afli in acest moment, iti recomand sa ai o doza de nebunie care ne este necesara pentru a transforma orice proiect din bun in excelent si sa incepi aceasta investitie in tine."

Laura Georgiana Piscan, Orange Romania SA, Retail Channel Manager


Asigura-te ca esti dispus sa renunti la stilul de viata din prezent

"EMBA iti va schimba viata, iar scoala pe care o alegi va face diferenta pe termen lung. O scoala de elita in Europa iti garanteaza calitatea predarii si colegi cu interese si aspiratii similare tie.

Costul studiilor reprezinta doar jumatate din investitia pe care trebuie sa o faci. Asigura-te ca esti dispus sa renunti la stilul de viata din prezent si sa faci un efort suplimentar care va fi rasplatit pe masura implicarii tale.

Diploma EMBA este doar confirmarea faptului ca ai absolvit, insa valoarea reala a acestei experiente inedite o vei purta in sufletul tau pentru totdeauna."

Cristian Muntean, director resurse umane Euromaster Romania


Discutati cu partenerul de viata

"Programul Executive MBA este un program "de echipa" si nu ma refer numai la lucrul in echipa de studenti ci in special la suportul de care aveti nevoie din partea familiei.

Sfatul meu: discutati cu partenerul/partenera de viata, veti avea nevoie sa lucrati in toate weekendurile pentru ca programul este foarte dens iar volumul de munca nu este mic.

De asemenea, veti avea nevoie de intelegere din partea sefilor ca sa puteti sa participati la cursuri seminarii si stagiile practice. Prezenta este obligatorie!

La alegerea temei pentru "capstone project" este bine sa va ganditi din timp, eventual inainte de inceperea programului, asfel incat planul de afaceri sa fie cat mai precis, cu un produs concret si in conditii cat mai reale de piata. Cine stie? Poate ajungeti sa il puneti in practica!"

Robert Erdelyi, director executiv POMPE INSTAL, distribuitor, Sub-factory si Service Autorizat Grundfos in Romania


Un MBA este o investitie in propria persoana si in viitor

"Un MBA este o investitie in propria persoana si in viitor.

Si, pentru ca aceasta sa produca valoare, trebuie sa indeplineasca cateva cerinte, care tin atat de calitatea profesorilor si renumele institutiei de invatamant, cat si de participantii a caror experienta urmeaza sa fie impartasita.

Efortul depus pe parcursul programului este mare si el este cu adevarat rasplatit daca cei de la care si cu care inveti sunt in masura sa-ti daruiasca cat mai mult din stiinta, experienta si, nu in ultimul rand, prietenia lor. Si, cand spun asta, stiu exact la ce ma refer, pentru ca am avut parte de profesori si colegi minunati, cu ajutorul carora fiecare notiune abstracta a luat o forma concreta, a devenit un instrument cu ajurorul caruia maine poti fi mai bun.

Rezultatul este o indepartare de detaliu, o schimbare a perspectivei si ca urmare o viziune mai complexa asupra situatiilor cu care te confrunti in fiecare zi, o tranformare a potentialelor probleme in binevenite oportunitati."

Corina Vreme, Director Comercial, Garanti Credite de Consum



Citeste si