Jana Mackovicova si-a inceput cariera in compania Henkel Cehia in septembrie 2000, ocupand de-a lungul timpului diverse pozitii in cadrul departamentului marketing al diviziei cosmetice Henkel Cehia, de la product manager assistant pana la product manager si group product manager.

In perioada 2007-2009, Mackovicova a avut responsabilitati regionale, ca brand manager CEE. In aceasta perioada, s-a ocupat, de la Viena, de coordonarea si implementarea strategiei de marketing pentru categoria “coloranti” pe 12 piete din Europa Centrala si de Est.

Jana o inlocuieste in aceasta pozitie pe Claudia Dragoescu-Nicolescu care a parasit compania Henkel Romania la sfarsitul lunii aprilie 2013.

Citeste si:

Henkel opereaza la nivel global cu marci si tehnologii grupate in trei divizii: laundry & home care, beauty care si adhesive technologies.

Henkel are circa 47.000 de angajati la nivel global si a inregistrat in anul fiscal 2012 vanzari de 16,5 miliarde euro si un profit operational ajustat de 2,3 miliarde euro.

Infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe), Henkel Romania are in prezent 490 de angajati, iar portofoliul sau cuprinde peste 30 de marci. Compania este prezenta pe piata locala prin intermediul diviziilor de detergenti/ produse de curatat (Persil, Rex, Silan, Pur, Clin), produse cosmetice (Vademecum, Fa, Palette, Schauma, Syoss) si adezivi (Ceresit, Loctite).