“Crescatorii si procesatorii au amanat scumpirea produselor din carne de porc pentru a evita scaderea si mai mare a consumului, asumandu-si cresterile de pret la furaje si la utilitati. Multi dintre procesatori nu mai pot sustine aceste cresteri, astfel ca vor opera majorari de pret la raft. Estimam ca pana la finele anului cresterile vor fi de 12-15%. Iar in perioada imediat urmãtoare vom vedea cresteri de pana la 7%”, a declarat Olimpiu Soneriu, directorul general al Carmolimp.

In acelasi timp, pentru lunile iulie-august este anuntata o perioada secetoasa, care va afecta in special culturile de porumb, principala planta furajera utilizata in cresterea porcilor. Aici se adauga si cresterea preturilor la porcii mici pe care fermierii romani ii cumpara din Europa de Vest.

Carmolimp este producator si distribuitor de carne ambalata si mezeluri, dar opereaza si o retea de 50 de magazine proprii si peste 60 de unitati in sistem franciza. Pornita in 1993 ca o afacere de familie, Carmolimp este detinuta de familia Olimpiu si Carmen Soneriu.