7 Iunie 2013

Romania, motor de crestere pentru industria cosmetica din Europa Centrala



Piata produselor cosmetice din Europa Centrala, evaluata la 8,6 mld. euro, va afisa un ritm de crestere de 2,6% in acest an, evolutie sustinuta in special de Romania si Polonia, arata un studiu al companiei de cercetare PMR.

Industria cosmeticelor a crescut cu 2% anul trecut, in special datorita evolutiei pietei poloneze, care a avansat cu peste 3%. Cehia a raportat singura scadere din randul tarilor Europei Centrale (0,8%), in timp ce Polonia si Slovacia au avut cele mai bune rezultate in 2012 comparativ cu 2011.

Polonia este cea mai mare piata la nivelul Europei Centrale, reprezentand peste 50% din volumul total al vanzarilor din zona.

Industria cosmeticelor din Europa Centrala va creste anul acesta cu 2,6%, potrivit estimarilor PMR, pe fondul a doi factori: o stabilizare a situatiei economice in multe dintre tarile din regiune, in special in a doua jumatate a acestui an, respectiv tendinta de economisire in randul consumatorilor.

Conform PMR, Polonia si Romania vor afisa cel mai rapid ritm de crestere, in timp ce Ungaria si Cehia vor raporta o stagnare a vanzarilor de cosmetice in acest an.



Citeste si