Un optimism cumpatat, dar si mai multe frictiuni la nivel inalt in cadrul companiilor, astfel ar putea fi caracterizata piata resurselor umane in acest an, potrivit specialistilor prezenti la conferinta HR 2.0, organizata de wall-street.ro, in parteneriat cu Lugera, PeliFilip, BestJobs si Signal Iduna.

" Am inregistrat o crestere anul acesta fata de aceeasi perioada a anului trecut, o majorare de 18% mai exact. In plus, am observat ca exista o cerere mai mare pentru pozitii noi si nu pentru inlocuiri ale unor angajati care au plecat din firme din partea angajatorilor", a spus Cristina Savuica, chief happiness officer la Lugera pentru Romania si Republica Ceha.

Daca la nivel de recrutare lucrurile merg mai bine, criza a facut insa sa escaladeze frictiunile la nivel de management in companii, spune avocatul Ioan Dumitrascu, de la PeliFilip.

Dumitrascu spune ca in cazul PeliFelip anul acesta pana in toamna vor fi angajati 8 tineri absolventi. Pe de alta parte Dumitrascu a sesizat in randul clientilor sai, mari companii, o accelerare a frictiunilor la nivel inalt, intre management sau actionari si management.

Diana Ungureanu, reprezentantul Signal Iduna spune ca anul acesta compania deschide pozitii in ceea ce inseamna personal in sanatate. "Incep sa am candidati din ce in ce mai frumosi, oamenii buni incep sa se uite din nou in piata", a completat Ungureanu.

Cresterea interesului pentru recrutare se vede si in incasarile portalurilor imobiliare. Calin Fusu spune ca incasarile cresc cu 15% fata de anul anteriror fara sa crestem preturile.

"Deducem ca angajatorii sunt relativ increzatori. Este un optimism cumpatat in randul angajatorilor", spune Fusu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Trend in HR: Asistentii personali virtuali