Producatorul de vinuri Domeniile Ostrov estimeaza pentru acest an vanzari de 2 mil. euro din productia de fructe, in crestere cu 80% fata de 2012, anunta compania.
Domeniile Ostrov detine o suprafata de aproximativ 400 de hectare de plantatii pomicole.

In 2012 producatorul de vinuri a inregistrat vanzari de 1,1 mil. euro din productia de fructe. Cea mai mare pondere in cifra de afaceri de anul trecut, aproximativ 50%, au avut-o caisele.

“Pentru 2013 estimam ca productia va ajunge la aproape 6.000 de tone de fructe, in special caise, piersici si prune in crestere substantiala fata de productia de anul trecut. Prognoza noastra se bazeaza pe investitiile realizate in ultimii ani in tehnologiile de productie si in sistemele de irigare si fertilizare. In acest moment nu mai avem nicio suprafata de pomi fructiferi neirigata”, declara Oana Belu, actionar Domeniile Ostrov.

Domeniile Ostrov cumuleaza o suprafata totala de livada de aproape 400 de hectare dedicata pomilor fructiferi, din care 318 hectare sunt pe rod, restul aflandu-se in programe de plantare demarate in ultimii doi ani. Acestea urmeaza sa intre pe rod in anii urmatori.

Din cele 318 hectare de livezi pe rod, 155 hectare reprezinta livada de cais, 84 hectare cea de cires, iar restul este plantat cu piersici, nectarini, pruni, visini si nuci.

Cu o suprafata de 84 hectare cultivate cu ciresi producatorul estimeaza pentru anul acesta o productie de aproximativ 15 tone pe hectar.

Domeniile Ostrov livreaza la export aproximativ 70% din productia de fructe de la Dunare. Principalele piete pentru export sunt Rusia si tarile ex-sovietice, Germania, Cehia sau Austria.

Domeniile Ostrov reprezinta brandul umbrela sub care se comunica si comercializeaza gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se intinde pe 1.300 de hectare. Alaturi de podgoria de vita de vie compania mai detine 200 de hectare de legume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri