Vosganian:Privatizarile IAR Ghimbav, Romaero si Avioane Craiova vor fi discutate luni

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, joi, ca privatizarea celor trei companii din industria aeronautica - IAR Ghimbav, Avioane Craiova SA si Romaero - va fi discutata in sedinta CSAT de luni, 17 iunie, o informare pe aceasta tema fiind deja prezentata premierului Victor Ponta.

"Am prezentat de asemenea informarea cu privire la privatizarea industriei aeronautice pe care o vom discuta luni (17 iunie - n.r.) in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. E vorba de IAR Ghimbav, Avioane Craiova si Romaero", a declarat Vosganian miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL, relateaza Mediafax.

De asemenea, el a precizat ca a avut miercuri o discutie pe aceasta tema cu Aerostar Bacau, care este "deosebit de interesat" de aceste privatizari.

"Vreau sa dau un mesaj foarte clar salariatilor de la Avioane Craiova, care am inteles ca au intrat in panica. Nu se pune problema intrarii in insolventa, ci a privatizarii si retinerii obiectului de activitate pentru ca aceste trei companii fac parte din capacitatea de aparare a tarii si nu se pune problema renuntarilor de activitate", a spus Vosganian.

Ministrul Economiei a mai precizat ca a avut miercuri o discutie si despre privatizarea Santierului Naval Militar de la Mangalia cu un investitor israelian, respectiv consulul onorific al Romaniei la Haifa, Shlomo Shmeltzer, care detine portul militar din Haifa prin concernul Shlomo Group.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri