Cele 42 de turbine eoliene prevazute in proiect ar urma sa fie instalate in localitatile Dorobantu, Topolog si Casimcea din judetul Tulcea, se arata intr-un comunicat al BERD, relateaza Mediafax.

Costul total al proiectului este de 137,9 milioane de euro.

Land Power este o companie cu raspundere limitata inregistrata in Romania, detinuta integral de Lukerg Renew GmbH, companie din Austria care are ca obiect de activitate dezvoltarea de proiecte de energie regenerabila. Lukerg este o companie mixta (participatii egale) a Lukoil-Ecoenergo, parte a grupului rus Lukoil, si compania italiana ERG Renew.

Lukerg Renew a cumparat anul trecut proiectul de 84 de MW de la compania italiana Inergia. Compania a anuntat inca de la sfrasitul anului trecut ca discuta cu BERD o finantare pentru constructia parcului eolian.

In mod normal, BERD participa la imprumuturile sindicalizate de tipul celui analizat pentru land Power cu 35% din finantarea analizata. Restul sumei este asigurata prin sindicalizarea catre banci. Bancile care participa la mecanismul de finantare beneficiaza de statutul de creditor preferential al BERD.