„Procedurile de faliment, incepute in anii anteriori se apropie de finalizare in aceasta perioada si asa se explica cresterea fara precedent si volumul mare de oferte de echipamente, utilaje, electronice, electrocasnice, mobilier, imobile, precum si produse de marochinarie, imbracaminte sau incaltaminte”, a declarat Elena Puica, directorul comercial al Executari.com.

Preturile de vanzare sunt mai mici decat in anii anteriori. Mai exact, un abator se vinde „in bloc” la pretul de 15.840 euro, iar un aparat diagnoza auto pentru service este evaluat la 1.322 de euro.

Mobilierul pentru un bar porneste de la 1.944 euro, in timp ce un teren de 728 de metri, aflat in orasul Sibiu, in prelungirea strazii Sacel, costa 14.560 euro. Un set de piese auto noi este evalut la 2.300 euro. Precizam ca toate preturile sunt fara TVA.

De asemenea, numarul total de bunuri executate silit in intervalul ianuarie – mai 2013, ale caror anunturi de vanzare au fost publicate pe site-ul Executari.com a ajuns la 11.790, in crestere semnificativa fata de anul trecut, cand pentru tot anul 2012 s-au inregistrat 8.395 de anunturi de bunuri.

Pe Executari.com, sunt publicate lunar mii de anunturi pentru masini, apartamente si case, care au reduceri de preturi cuprinse intre 6% si 50%.

Persoanele interesate sa participe la o licitatie trebuie sa indeplineasca o singura conditie: sa depuna garantia de 10% din pretul de pornire, pe care o vor recupera in cazul in care nu castiga licitatia. De asemenea, oricine poate obtine gratuit detaliile de pe Executari.com sau de la avocatii colaboratori ai site-ului.

Executari.com este principalul portal specializat pe bunuri aflate in executare silita.