Informatiile despre inchiderea fabricii FrieslandCampina din Cluj sunt speculatii, o decizie despre o relocare a productiei in alta unitate a companiei nefiind luata, a declarat Cornel Caramizaru, director de vanzari al FrieslandCampina Romania.
“Fabrica nu a fost inchisa, este functionala ca si pana acum. O decizie privind relocarea productiei de la Baciu catre alta unitate de productie nu a fost luata. Pentru a isi asigura o prezenta sustenabila pe termen lung in Romania, FrieslandCampina cauta continuu sa imbunatateasca productia, distributia, strategiile de marketing, vanzari si resurse umane, in conditiile de piata dificile din prezent. In acest sens, FrieslandCampina analizeaza in mod constant unde si cum este cel mai eficient sa produca marcile companiei”, a spus Cornel Caramizaru.

Acesta mai arata ca Napolact reprezinta cea mai importanta marca din portofoliul companiei.

“Brandurile noastre, Napolact, Oke si Milli sunt produse din lapte din Ardeal. Avem o retea extinsa de fermieri in Transilvania de la care colectam laptele. Intentia noastra este sa ne dezvoltam reteaua, tocmai pentru ca ne concentram pe crestere”, a adaugat Caramizaru.

Prefectul judetului Cluj, Ioan Gheorghe Vuscan, a declarat pentru Mediafax ca saptamana viitoare va avea o intalnire la Prefectura cu conducerea FrieslandCampina pentru a vedea situatia activitatii companiei in judetul Cluj.

Aceste declaratii vin in contextul in care presa a relatat o posibila inchidere sau relocare a fabricii detinute de FrieslandCampina la Baciu in judetul Cluj.

In luna mai, compania olandeza FrieslandCampina a anuntat inchiderea fabricii din comuna Taga, judetul Cluj, sustinand ca vanzarile s-au contractat din cauza interesului scazut pentru specialitatile de branzeturi romanesti.

Cu un numar de 550 de angajati, compania prelucreaza anual 32 de milioane de litri de lapte, colectati de la 1.300 de ferme selectate din Transilvania.

Fabrica din Cluj-Napoca s-a mutat in Baciu in 2006.

Grupul olandez FrieslandCampina este prezent in Romania prin trei companii: Napolact, Friesland Campina Romania si Industrializarea Laptelui Mures.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri