Investitia facuta de Lufkin in Romania este cea mai mare din istoria companiei, iar fabrica inaugurata, miercuri, la Aricestii Rahtivani, din judetul Prahova, va deveni centrul strategic regional al Lufkin, a declarat insarcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher.
"Investitia Lufkin in Romania este cea mai mare investitie din istoria companiei", a afirmat Duane Butcher (foto), la inaugurarea fabricii Lufkin, de la Aricestii Rahtivani, judetul Prahova, citat de Mediafax.

Oficialul american a spus ca fabrica din Prahova este "un exemplu concret al prieteniei de durata si al cooperarii economice puternice intre Statele Unite si Romania".

Insarcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a mai spus ca investitia facuta de Lufkin in Romania este cea mai mare din istoria companiei si ca aceasta fabrica va deveni centrul strategic regional al Lufkin si va deservi atat piata europeana, cat si Asia Centrala, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

"Operatiunile Lufkin de aici reprezinta o casatorie fericita intre tehnologia americana de ultima ora si patrimoniul si expertiza Romaniei in domeniul industriei petroliere. Impreuna, acestea ofera promisiunea de a transforma Romania intr-un nod regional in domeniul energetic", a apreciat Butcher.

Compania americana Lufkin Industries Inc.a inaugurat, miercuri, la Aricestii Rahtivani, in judetul Prahova, o fabrica de utilaj petrolier, investitie de 140 de milioane de dolari, cea mai mare parte a productiei urmand a fi exportata.

Fabrica Lufkin din Prahova, care se intinde pe o suprafata de 330.000 de metri patrati, este situata in Ploiesti West Park, un parc industrial privat situat la cativa kilometri de Ploiesti, iar constructia acestei unitati de productie a inceput in octombrie 2010.

Prezent la inaugurare alaturi de presedintele Traian Basescu si de Nadia Comaneci, presedintele companiei Lufkin Industries, Jay Glick, a afirmat ca fabrica de langa Ploiesti are, in prezent, 260 de angajati si ca in urmatoarele luni numarul acestora va ajunge la 350.

Conform unui comunicat de presa al companiei, activitatea principala a fabricii din Prahova o reprezinta productia Unitatilor de Pompare cu Balansier marca Lufkin, potentialul de productie fiind de peste 1.100 de asemenea unitati anual.

In plus, noul centru regional va avea rol de suport pentru toate operatiunile de vanzare si service a produselor Lufkin in Emisfera de Est. Aproximativ 90% din volumul productiei este destinat exportului in peste 20 de tari.

Compania americana a primit 28 de milioane de euro ajutor de stat din partea Guvernului roman pentru aceasta investitie.
Lufkin Industries, Inc. comercializeaza si ofera servicii de mentenanta si reparatii pentru unitati de pompare, sisteme automatizate, pompe de gaz cu tija si piston, pompe cu cavitati progresive, cofraje de fundatii si produse power transmission in intreaga lume.

Sursa foto: Agerpress

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri