CFR Calatori intentioneaza sa acceseze fonduri europene, pentru prima data in istoria companiei, valoarea proiectului fiind sub 20 de milioane de euro, a declarat pentru wall-street.ro Alexandra Gatej, presedintele Consiliului de Administratie al CFR Calatori.
“Ne preocupa problema fondurilor europene. Sper ca pana la sfarsitul anului sa concretizam primul proiect pe fonduri europene in zona de eficienta energetica, in conditiile in care CFR Calatori este o companie mare consumatoare de energie. E vorba de anumite dispozitive prin care consumul motoarelor diesel sa fie redus cu 15-20% ceea ce inseamna multe tone de motorina pentru noi”, a spus Alexandra Gatej.

De asemenea, compania are in vedere eficientizarea rutelor.

“Raportul tren/kilometru s-a redus in fiecare an, pana la a asigura un pachet minim social. Asta inseamna ca pentru a respecta acest pachet trebuie in timp sa facem analize cost/beneficiu pentru fiecare ruta – care trebuie mentinuta, care ruta sa fie desfiintata, care sa fie dezvoltata. Cele mai profitabile sunt liniile lungi si medii. Sunt linii pe care avem cate 7 calatori pe zi si care ne costa 2 mil. lei pe luna. Aceste optimizari au inceput anul trecut si vor continua”, a adaugat Gatej.

Functioneaza proiectul "CEO privat la stat"? Cititi un INTERVIU EXCLUSIV cu sefa board-ului CFR Calatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri