“In 2012 piata de polistiren expandat s-a ridicat la circa 5.6 milioane de metri cubi in volum si la 160-165 de milioane de euro in valoare, marcand o crestere cu circa 4% comparativ cu anul precedent. Putem observa practic o noua re-plafonare a pietei in intervalul 2011-2012 la un nivel cu circa 90% mai mare decat media anilor 2007-2010. Aceasta dublare a dimensiunii pietei de polistiren expandat este aproape exclusiv generata de programul de reabilitare termica a locuintelor care s-a consolidat in anul pre-electoral 2011”, a declarat Bogdan Funieru – directorul companiei de cercetare Neomar.

Pentru intervalul 2013-2015, premisele de crestere sunt moderate (4-7% anual) si vor fi generate aproape exclusiv de dinamica fondurilor alocate reabilitarii termice.

Dimensiunea cantitativa a pietei a fost estimata tinand cont de importul de materie prima (polistiren expandabil) si de consumul specific necesar pentru producerea unui metru cub de EPS.

Citeste si:

Analiza pietei polistirenului expandat din Romania face parte dintr-o suita de studii si analize realizate de Neomar Consulting pe piata constructiilor si materialelor de constructii care mai include: panouri termoizolante, sisteme de invelitori, materiale de zidarie, prefabricate din beton, produse siderurgice si altele.

Neomar Consulting este o companie specializata in realizarea de studii de piata si analize sectoriale in domeniul industrial si al materialelor de constructii, activa pe piata din 2004.