Agentia Paralela 45, detinuta de Alin Burcea, a cerut in instanta insolventa Institutului Cantacuzino, pentru a putea recupera o datorie de 175.000 de lei pe care institutul trebuie sa o plateasca dupa ce a beneficiat de cazare, masa si transport la evenimente in cadrul unui proiect cu fonduri UE, scrie Mediafax.
Paralela 45 a asigurat servicii turistice - cazare, transport, transfer aeroport, servicii hoteliere, servicii de asigurare a meselor, inchiriere sala de conferinte - in cadrul proiectului cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Formarea profesionala si organizationala a angajatilor din laboratoarele de imunologie prin implementarea tehnologiilor de varf si a managamentului calitatii".

Agentia a incheiat cu institutul patru contracte de prestari servicii turistice, in valoare totala de 175.664 de lei, constand in cazare in hotelul Best Western Stil din Bucuresti, precum si servicii de transfer la aeroport in perioada 9-15 decembrie 2012, servicii turistice (bilete de avion Otopeni - Amsterdam - Gotteborg si retur), cazare Hotel Nya Varvet Studios, si cazare, mese si coffe-break la Iasi, Cluj-Napoca si Targu Mures.

"Nici pana la aceasta data Institutul Cantacuzino nu si-a indeplinit obligatiile de plata, figurand in evidentele noastre cu un debit restant de 175.664 lei. Prin urmare, am intreprins numeroase conversatii telefonice pentru clarificarea situatiei, am stabilit intalniri cu reprezentantii institutului, cu domnul director general dr. Radu Iordachel si doamna director economic Camelia Petrica, toate acestea ramase fara niciun rezultat. Reprezentantii Institutului Cantacuzino sustin ca nu au incasat sumele de bani de la institutiile abilitate si, prin urmare, nu pot onora plata catre Paralela 45", a declarat Alin Burcea, proprietarul agentiei Paralela 45.

Agentia a formulat o adresa catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, careia i-a cerut sprijinul pentru clarificarea situatiei, iar din raspunsul primit reiese ca, pentru a fi eligibila, o cheltuiala trebuie sa fie efectiv platita de catre beneficiar, adica de catre Institutul Cantacuzino.

"Intrucat toate demersurile noastre au ramas fara niciun rezultat, am inaintat catre Tribunalul Bucuresti o cerere de deschidere a procedurii de insolventa impotriva Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie Imunologie Cantacuzino, cu sediul in Municipiul Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 103, sector 5", a mai spus Burcea.

Dosarul in care SC Paralela 45 Turism SRL cere insolventa Institutului Cantacuzino a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti in 21 iunie.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, reprezentantii Institutului Cantacuzino nu au putut fi contactati pentru a prezenta un punct de vedere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri