OmniTRAX, unul din cei trei investitori inscrisi in cursa pentru CFR Marfa, a anuntat la 17 iunie ca a contestat procesul de privatizare si cere reluarea procedurii cu participarea companiei americane, precizand ca are nevoie de mai mult timp pentru a efectua un audit profesionist al transportatorului feroviar de marfa, relateaza Mediafax.

Compania americana a depus contestatii la Tribunalul Bucuresti, Ministerul Finantelor, Ministerul Transporturilor si Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor.

Ministerul Transporturilor a anuntat la 6 iunie ca privatizarea CFR Marfa va continua doar cu Grup Feroviar Roman si asocierea romano-austriaca Transferoviar Grup - Donau Finanz, in conditiile in care plicul depus de americanii de la OmniTRAX nu continea oferta preliminara si neangajanta.

Companie afiliata grupului Broe, OmniTRAX este un operator feroviar cu peste 17 linii scurte sau cai ferate regionale in America de Nord, servicii intermodale in porturi, facilitati transload si operatiuni de comutare.

Citeste si:

Ulterior, si asocierea romano-austriaca a anuntat ca a decis sa se retraga din procesul de privatizare a CFR Marfa si ca isi rezerva dreptul de a contesta procedura la institutiile abilitate.

Grup Feroviar Roman, companie controlata de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat castigator al procesului de privatizare la 20 iunie, oferind un pret de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din actiuni si asumandu-si investitii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investitii de mediu.