Contractul vizeaza lucrari de deviere a retelelor edilitare aferente Magistralei 5, sectiunea Raul Doamnei - Opera (Hasdeu), conform cerintelor precizate in caietul de sarcini, se arata in anuntul de atribuire al Metrorex, noteaza Mediafax.

Lucrarile au fost adjudecate la 28 iunie prin negociere fara anunt de participare, pentru pretul cel mai scazut, fiind estimate initial la 75 milioane lei fara TVA.

In martie 2011, Metrorex a semnat cu aceasta asociere un contract de 918,9 milioane lei, fara TVA, pentru lucrarile de rezistenta a respectivei sectiuni, cu o lungime totala de 6,2 kilometri si 9 statii.

Citeste si:

Un alt doilea lot, pentru constructia statiei si depoului Valea Ialomitei, parte a Magistralei 5, a fost adjudecat la vremea respectiva de Max Boegl, pentru 231,6 milioane lei, fara TVA.

Comisia Europeana a aprobat finantarea infrastructurii metroului cu fonduri europene.

"Suntem in discutii cu companiile care lucreaza pe Magistrala 5, intreaga magistrala, si cu cei de la Max Boegl, si cu cei de la Astaldi, pentru a vedea daca dumnealor considera ca pot sa continue aceste contracte dupa normele si exigentele Comisiei Europene. Dupa cum stiti, Comisia Europeana ne cere contracte clare, fara ordine de variatii mari, lucrari de calitate si executate in timp. Daca isi vor asuma aceste lucruri, cele doua companii, cu siguranta in cel mai scurt timp vom demara activitatea, pe bani europeni. Daca nu, nu", a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.