“Anul 2013 nu se diferentiaza foarte mult de anul 2012, din punct de vedere al comenzilor si lucrarilor de pe piata de pavaje. Dacă începutul de an a avut o evolutie constanta, fara fluctuatii majore, trendul ascendent la nivel de piata va fi observat abia in lunile urmatoare. Tabloul pentru primele sase luni arata o situatie similara aceleiasi perioade din anul trecut. Asteptarile pentru a doua jumatate a anului sunt mai optimiste, astfel incat avansul de aproximativ 10% estimat initial sa se confirme”, a declarat Gota pentru wall-street.ro.
El apreciaza ca vanzarile pentru proiectele comerciale si de infrastructura realizate din fonduri europene au continuat in acelasi ritm, acestea avand o evolutie constanta in timpul anului dar ca sectorul rezidential a inceput sa inregistreze comenzi in crestere fata de anul trecut si probabil acelasi ritm va fi mentinut pana spre sfarsitul anului.
“Toate sectoarele au crescut usor. O crestere mai mare, procentual fata de anul trecut, a fost data de vanzarile de dale si pavaje pentru uz rezidential realizate prin distribuitori directi si retele de bricolaj. Avansul acestei categorii se datoreaza atat produselor noi lansate, cat si campaniilor de marketing realizate la inceputul verii”, a completat proprietarul Elis Pavaje.

Miza pe afaceri in crestere cu 10%

Dupa ce la nivelul anului trecut business-ul Elis Pavaje s-a apropiat de pragul de 100 de milioane de lei (circa 22 milioane de euro) - fiind in crestere cu 15%, compania prognozand pentru acest an o evolutie de 10%, la peste 24 de milioane de euro.
“Vanzarile Elis Pavaje ar putea depinde in urmatoarea perioada de cativa factori critici, cum ar fi continuarea lucrarilor de infrastructura finantate din fonduri europene, cresterea comenzilor din partea lanturilor de retail pe fondul expansiunii acestora in tara, dar si de mentinerea cresterii comenzilor in sectorul rezidential”, a mai precizat Emil Gota.
Compania detine doua fabrici, in Petresti (judetul Alba) si Stoenesti (judetul Prahova), si este controlata de Emil Elisiu Gota si Vasile Gota.
Principalii concurenti ai Elis Pavaje pe piata locala sunt sucevenii de la Symmetrica si Semmelrock, parte a grupului austriac Wienerberger.