Grupul InterAgro, detinut de omul de afaceri Ioan Niculae, va deschide joi o fabrica de ulei la Zimnicea, in care a investit aproximativ 35 de milioane de euro, iar pana la sfarsitul anului estimeaza ca aceasta va inregistra vanzari de 20 de milioane de euro.

Beneficiarul investitiei, prin care se creaza 60 de locuri de munca, este Dropia Best Cooperativa Agricola, inregistrata legal in august 2009 si constituita prin participarea mai multor membri fondatori. Firma a accesat fonduri europene, iar din investitia totala, demarata in primul trimestru al anului 2011, aproximativ trei milioane de euro reprezinta grantul UE.

Fabrica are o capacitate de procesare de circa 750 de tone/zi seminte oleaginoase, scrie Mediafax.

Subprodusele obtinute in urma procesarii, respectiv cojile, pleava si srotul se vor valorifica fie prin ardere directa in centrala termica, fie prin folosirea acestora ca furaj pentru animale.

"Uleiurile produse in fabrica InterAgro de la Zimnicea vor fi comercializate incepand din aceasta luna, atat pe piata interna, cat si la export. Pana la sfarsitul acestui an se estimeaza vanzari de aproximativ 20 de milioane de euro", se arata intr-un comunicat al InterAgro.

Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, este singurul roman prezent in Topul Forbes al miliardarilor lumii pentru anul 2013, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari, pe locul 1.268 in lume.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
In ce investeste Metrorex bani anul acesta?