Prezent la inaugurarea fabricii din Suceava, directorul grupului francez pentru Polonia, Romania si Bulgaria, Francois Xavier Moser, a declarat ca aceasta investitie a fost facuta in conditiile in care "in Europa si in lume sunt momente delicate".

El a spus ca saptamana trecuta a luat in discutie rezultatele companiei pe primele sase luni ale acestui an, reiesind ca firma este sub ceea ce si-a propus in mai multe tari, in special cele din vest, dar ca Romania este una dintre putinele tari unde exista o crestere.

"De aceea am decis sa continuam planurile strategice, chiar daca mediul nu este prielnic, dar Romania este o tara in care credem", a spus Moser.

El a mai spus ca fabrica inaugurata marti in judetul Suceava este un semnal ca acest grup doreste sa-si intareasca pozitia pe piata romaneasca.

Moser a subliniat ca grupul pe care il reprezinta are 1.100 de angajati in Romania si o cifra de afaceri de 160 de milioane de euro.

Directorul general al firmei in Romania, Mircea Popescu, a spus ca noua unitate, investitie de 7 milioane de euro, are o capacitate de productie anuala de 100.000 de tone si va deservi, pentru inceput, judetele Suceava, Botosani, Iasi si Neamt.

El a mai afirmat ca, in prezent, fabrica de la Stroiesti are noua angajati, numarul acestora urmand sa creasca pana la 25. Noua fabrica va crea, pe orizontala, 150-200 de noi locuri de munca.

Popescu a subliniat ca Saint-Gobain Weber are 180 de fabrici in 49 de tari, cu venituri anuale de 2,4 miliarde de euro si zece mii de angajati.

Weber este divizia de mortare a Saint-Gobain Construction Products Romania, parte a grupului francez Saint-Gobain.


Sursa foto: captura weber.ro