Avon si Oriflame, cele mai mari doua companii de vanzari directe de produse cosmetice de pe piata romaneasca, s-au mentinut pe profit anul trecut, dar comparativ cu 2011 castigul net a scazut cu 32% si, respectiv, 37%, reiese din datele de la Registrul Comertului, scrie Mediafax.
Astfel, in 2012 profitul net al Avon Cosmetics Romania s-a situat la 38,4 milioane lei (8,6 milioane euro), fata de 56,4 milioane lei in anul anterior. Dupa mai multi ani de cresteri, castigul companiei s-a inscris pe un trend descendent in 2011, cand s-a redus cu 25%.

Afacerile au scazut mai putin, cu doar 1,8%, de la 444,4 milioane lei la 436 milioane lei (97,8 milioane euro), marcand insa un nou an scadere. In 2011 cifra de afaceri a coborat cu 7,3% comparativ cu anul anterior.

In cazul Oriflame, profitul net a scazut anul trecut la 4,4 milioane lei (circa un milion euro), de la 7,5 milioane lei in 2011. Comparativ cu 2010, castigul reprezentantei locale a companiei suedeze de vanzari directe crescuse in 2011 de peste opt ori.

In ceea ce priveste cifra de afaceri, aceasta a ramas pe un trend crescator anul trecut, desi rata de crestere a fost de patru ori mai mica decat in 2011. Astfel, in 2012 afacerile Cosmetics Oriflame Romania au avansat cu circa 10%, la 153,1 milioane lei (34,3 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri